Amortització d'actius

No caigueu en la rutina d'amortitzar els vostres actius sempre de forma lineal.

Amortització d'actius

 

 

La majoria d'empreses amortitzen els seus actius de forma lineal, aplicant el coeficient màxim previst en les taules publicades per Hisenda. Però a vegades és possible aplicar coeficients més alts, el que permet amortitzar l'actiu més ràpidament i aconseguir estalvis econòmics. Per exemple:

  • Actius adquirits de segona mà. En aquests casos, si es disposa del valor inicial, fins i tot és possible fer diversos càlculs i triar el que sigui més beneficiós per a l'empresa.
  • Actius utilitzats durant més d'un torn (sense que això impliqui necessàriament que l'empresa hagi implementat el treball per torns).
  • Determinats actius que, per la seva major depreciació durant els primers anys d'ús, es poden amortitzar progressivament (hi ha diverses maneres de calcular aquest tipus d'amortització, de forma que l'empresa també pot triar la que més li convingui).

A més, les petites empreses poden aplicar multiplicadors sobre els coeficients d'amortització aprovats per Hisenda, la qual cosa augmenta encara més les possibilitats de diferir impostos gràcies a l'amortització.

  

No actueu per inèrcia: els nostres professionals determinaran l'estalvi econòmic que podreu obtenir gràcies a l'aplicació d'aquests sistemes d'amortització.