Cassació

És possible apel·lar contra les sentències dels jutjats contenciosos administratius?

Cassació

La modificació legal operada pel RDL 6/2023 planteja dubtes sobre l'admissibilitat del recurs contra les sentències dels jutjats contenciosos administratius.

Segons la LJCA, les sentències dels tribunals dictades en una única instància només són susceptibles d'apel·lació en cassació quan continguin doctrina que es consideri greument lesiva per als interessos generals i siguin susceptibles d'ampliació d'efectes.

No obstant això, el RDL 6/2023 ha afegit un nou cas  de sentències recurribles en apel·lació: les sentències dels jutjats contenciosos administratius que, independentment de l'import del procediment, són susceptibles d'ampliació d'efectes.

El Tribunal Suprem considera que aquesta modificació buida de contingut la possibilitat d'interposar recurs de cassació contra les sentències dels jutjats contenciosos administratius, ja que ara són susceptibles de recurs d'apel·lació tots els supòsits en què això fos possible, als quals han de sotmetre's ordinàriament les sentències de primera instància.

Per tant, els recursos de cassació directes contra les sentències dels jutjats contenciosos administratius no poden ser admesos, una vegada que la modificació legal estigui vigent.

Cal tenir en compte que la reforma només és aplicable als procediments judicials iniciats després de la seva entrada en vigor (20-03-2024), per la qual cosa l'aplicació del nou règim de recursos ha de tenir lloc, cas per cas, tenint en compte la data d'inici de cada procediment.

 

 

Si us trobeu en una situació similar, els nostres professionals poden valorar les actuacions i els procediments que puguin ser rellevants en defensa dels vostres drets.